Arkadsticka till Original-Xbox

Jag finner att mitt intresse att försöka spela mina spel på bästa sätt tilltar allteftersom jag blir äldre, jag menar, mer bortskämd. Något jag har försökt titta på är om det finns något smidigt sätt att spela Capcom VS SNK på min Xbox OG.

Jag är inte den första och jag fann denna sida. Det har dock gått några år och alternativen är verkligen inte plug-n-play, om man inte nöjer sig med en sunkig arkadsticka, utan man får antingen konvertera mellan flera olika format, t.ex. Xbox till PS2 och sedan vidare till det du vill ha.

Sedan finns det ett mer avancerat sätt och det är Brook Retro Board. Då krävs det att man bygger en egen arkadsticka eller att man modifierar en befintlig och ersätter dess styrkort. Tyvärr har Brook ingen ”Super Converter” som konverterar till Xbox (men deras PS4 till Neo Geo fungerar helt perfekt!).

Jag bestämde mig för att Capcom vs SNK kommer jag att få spela på Dreamcast. SNK vs Capcom (ja, det kom även ett sådant spel) ska jag spela på Neo Geo. Övriga fightingspel är jag inte speciellt intresserad av och med andra ord så stannade jag där. Om Brook eller något annat bolag gör en konverter kommer jag att vara den första att införskaffa den, men i dagsläget är minsta möjliga ansträngningen att spela på en annan plattform.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.