Atomiswave på Dreamcast

Atomiswave var en Dreamcast som blev en arkadmaskin under 2000-talet och ses av många som uppföljaren till Neo Geo MVS. Historien om Atomiswave finns att läsa här, och är en intressant historia för TV-spelsintresserade.

Alla dessa spel blev inte portade till Dreamcast eller något annat system, vilket har gjort att spelen har varit svåra att spela utan mjukvaruemulering och därmed även lagg. Nu är det dock någon smart snubbe som lyckats konvertera spelen så att de portas till Dreamcast. Det här gör att det inte är emulering, utan som om de var utvecklade för Dreamcast och därmed har Dreamcast fått en hel del nya spel.

För att kunna spela spelen på Dreamcast krävs lite förberedelser:

  • Du behöver kunna koppla in Dreamcast till en TV. Dreamcast har en scart eller VGA-utgång. Jag använder en ebay-köpt VGA & ljud-kabel, via en Open Source Scan Converter (OSSC) som fungerar väldigt bra. Man behöver ingen OSSC, utan en RAD 2X sägs också kunna fungera fint.
  • Du behöver antingen bränna ut spelen på skiva, eller att du köper en ersättare för GD-rom-spelaren som läser minnskort. Det finns en GDEMU, USB-GD ROM eller en Terraonion Mode. Jag har en USB GD ROM, men hade det varit idag hade jag köpt en Mode.

Jag tänkte att jag skulle spelen lite och skriva några rader om dem i senare inlägg. Har någon av er provat detta än?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.