Flower

Oftast har det varit relativt gamla grejer som har tagits upp på min blogg, men nu är det här faktiskt modernt! Det är dessutom för omväxlingsskull en spelrecension. Det var ju ett tag sedan jag publicerade en sådan och anledningen är enkel. Det tar sådan tid att klara ett spel att jag tröttar innan spelet är genomspelat, vilket gör att jag inte skriver ihop en recension. Så det var bra för er läsare att det här är ett spel för 70kr och som tar någon timma att klara.

Spelet heter Flower och är faktiskt småklurigt att förklara. Man är ett blad från en blomma och ska flyga igenom en värld av grönt gräs och ungefär pollinera andra blommor så man får en massa blad efter ditt huvudblad i en lång svans. Det låter kanske lite väl udda, men är faktiskt inte så konstigt. Det är lite som ett racingspel, fast inte i en specifik bana utan en relativt öppen värld där man ska klara vissa moment, försöka skapa liv i världen, och därefter får man ett utökat område att spela.

Det som är spelet styrka är känslan av att man svävar fram och det blir en relativt hög fart och allt känns prima, men problemet med det är hur man styr spelet. Det är bara en knapp för att få fart och sedan vinklar man Playstation-handkontrollen åt det hållet man vill styra. Det är inte lika lätt som det skulle vara som att styra med styrkorset, utan det blir (Wii-)sladdrigt och precisionen försvinner.

Så det här lilla spelet tar som sagt en till två timmar att klara, men det är så pass härligt att man tar upp det här när man bara vill softa i soffan i 15-30 minuter. Grafiken är riktigt bra och musiken är stämningsfull och anpassar sig till viss del efter hur du spelar.

Spelet köper du via Playstation Network som är en digital tjänst i en Playstation 3. Fungerar galant och jag är faktiskt imponerad över strategin som Sony har. De försöker få fler av den här typen av spel som är för korta för att säljas som ett fullprisspel, men istället så släpper man det som digital nedladdning. Vi kommer garanterat att få se någon slags uppföljare inom något år. Under tiden tycker jag du ska köpa det och njuta av en mycket udda upplevelse!

Sammanfattning
Köpvärt: Självklart
Riktpris: 70 SEK
Kommentar: Nog första och sista gången det är trevligt att vara ett blomblad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.