Horizon Zero Dawn [PS4]

Att vara en rödhårig kvinna som springer runt med en pilbåge och skjuter maskiner är naturligtvis ett bra upplägg för ett roligt spel. Jag har under snart ett halvår lagt 65 timmar på att spela igenom det och självklart tyckte jag att det var värt det.

Spelet handlar om en kvinna som har lite oklara familjeförhållanden och uppfostras av en man som blivit utkastad från sin stam. Eftersom han är utkastad, anses du också vara lika illa. Men saker och ting händer och du får ett speciellt uppdrag. Det är dock inte riktigt klart vad målet är, utan du förstår att det är ett hejdundrans äventyr.

Spelet är ett action-RPG i öppen värld, vilket innebär att du har nivåer som du förbättrar, vapen och kläder som har egenskaper samt att du kan göra spelet lite i vilken ordning du vill. Precis som Mass Effect. Den öppna världen är varierande från öken till höga, isiga bergstoppar och det hela ser riktigt vackert ut.

Jag gillar spel där du får en bra berättelse och som varvas med bra action. Oftast föredrar jag linjära spel, eftersom de kan erbjuda mycket mer handling. Handlingen i Horizon Zero Dawn blir aldrig lika intensiv som Uncharted, men det är knappast oengagerat (utom vissa av sidouppdragen som ger lika mycket som att ha på sig en overall i en öken).

Att säga att man ska lägga 65 timmar på ett spel är absurt, men jag tror man kan klara det på 35 om man fokuserar på huvudberättelsen och inte lallar runt i miljöerna som jag har gjort. Det är ett riktigt bra äventyr och jag kommer att fortsätta spela tilläggspaketet om något år när jag känner ett sug igen. Sammantaget är ett av de bättre spelen jag någonsin spelat.

För att få en känsla av hur spelet ser ut rekommenderar jag dig att se videon nedan:

Sammanfattning
Tre plus:
  • Bra berättelse med ett bra driv
  • Kontrollen är lätt och logisk
  • Grafiskt är det supersnyggt
Tre minus:
  • För långt
  • Ibland måste man ”grinda” för att klara vissa element
  • Alla vapen m.m. behövs inte och det känns lite underutvecklat på så sätt
Kommentar: Hur kul som helst och jag rekommenderar det starkt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.