Kapten Blod (Captain Blood)

Kapten Blod som är översättningen av ”Captain Blood” blev är en mycket intressant och trevlig bekantskap. Rafael Sabatini skrev boken i början av 1920-talet och har på sina 400 sidor givit mig ett äventyr som jag inte brukar få av böcker, även om de är bra.

Kapten Blod utspelar sig på 1680-1690-talet och handlar om den klart kaxiga gentlemannen Peter Blod, som genom ett missöde skickas som slav till Karibien och lite magiskt blir pirat och alla spanjorers skräck. Rafael kryddade även med lite kärlek och en ond farbror så har du bra grejer helt enkelt. Nu ska väl tilläggas att jag egentligen är lite för gammal för den här typen av litteratur, men genom att boken inte tappar fart så tappar man inte heller intresset.

Det intressanta här att det finns massa intressanta andra medier att uppskatta kapten blod på. Bland annat två filmer, var av jag sett den ena från 1935. Filmen är riktigt snygg, bra skådespelare men manuset gentemot boken är pinsamt uselt. Det är en blandning av olika delar av boken vilket gör att jag mycket hellre rekommenderar boken som finns att köpa på engelska, alternativt i antikvariat. Mitt exemplar kommer ska jag definitivt behålla och glädjas åt.

Jag kommer att uppdatera bloggen när jag fått tag på en film som heter Captain Pirate från 1952 som jag har beställt. Jag har naturligtvis ännu högre förhoppningar på den och att det är ett bortglömt guldkorn.

Det kommer även andra kvartalet 2007 släppas ett spel baserat på boken, Age of Pirates: Captain Blood. Tyvärr verkar det släppas till Xbox360 (vilket jag inte äger än) så jag får väl köpa spelet när det är rea – om IGN säger att det är ett bra spel. Utvecklarna har gjort skitspelen Postal 1 och 2, men till deras försvar har de även gjort ett piratspel (Age of Pirates – Caribbean Tales) och det har fått hyggliga betyg.

Sammanfattning
Köpvärd: Ja
Riktpris: Vet ej
Kommentar: Jag gillar, skarpt!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.