Rain: Ingen utväg (Killing Rain)

Jag har redan beskrivit Rain i bloggen och det här är den fjärde boken i serien. Skillnaden är inte stor den här gången heller, utan författaren Barry Eisler gör som vanligt en stabil bok som slukas snabbt. Det är naturligtvis både en styrka och en svaghet för man väntar sig inget speciellt och man får inget speciellt. Ungefär som ett Happy Meal med andra ord!

Det som är nytt i den här boken är att John Rain räddades i förra boken av en stor krypskytt som heter Dox. De har nu teamat ihop sig och börjat jobbat åt Mossad, istället för CIA som det brukar vara. De har fått i uppdrag att knäppa Manheim Lavi, som kallas för Manny och är en bombtillverkningslärare. Manny har lärt upp fel personer så Israel vill ha honom död och som alltid med Rain så ska det se ut som en naturlig dödsolycka. För att öka intrigerna så skyddar CIA Manny då han ger dem information om andra mindre trevliga personer.

Nu är det här inte så mycket till en spoiler då det sker under de 50 första sidorna men ifall du inte vill läsa om det så skippa det här stycket. Mordförsöket på Manny misslyckas och Mossad vill därför döda honom (han ska inte avslöja vem han jobbar för) och de skickar hans sängkamrat Delilah. Detta utvecklas och vävs sedan ihop ganska tätt med trean och historien med den CIA-agenten.

Dox följer med i äventyret och detta orsakar anpassningsproblem då Rain har lite problem med att inte längre få jobba ensam. Det är något han alltid gjort. Det är skönt att Barry faktiskt tar Rains interna diskussion av att vara beroende av någon annan. Han gör det dessutom lagom djupt, alltså innan det blir patetiskt och fånigt. Han diskuterar även problem som hur Rain skulle vara utan yrkesmördarlivet och andra själsliga diskussioner. Nu ska det dock påpekas att boken fortfarande är högt tempo och diskussionerna inte är den större biten av boken.

Bokbloggen har också skrivit en recension om den här boken. Han är ytterligare en person som inte fattat grejen med Rain-serien. Meningen är att det ska vara klyschigt, precis som en Arnold-film. Han skriver även att språket saknar flyt, vilket antagligen beror på att han inte gillar det han läser. Jag tycker hela bokserien är lättläst och har ett bra flyt.

Så ska man skaffa denna? Har man läst de andra böckerna är det bara att fortsätta. Den här är bra grejer, om man gillar det man läst innan. Gör man det inte så är föregångaren ett bra ställe att stanna på. Den här skiljer sig inte tillräckligt emot den förra boken, egentligen. Jag är dock helt fast i den här bokserien och längtar redan efter att nästa bok ska släpps.

Sammanfattning
Köpvärd: För vissa
Riktpris: 50 SEK
Kommentar: Jag gillar det, för vissa…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.