Mr Driller 2

Ju mer jag skriver på bloggen, desto fler köp upptäcker jag är rena impulsköp. Lika så var det här spelet och återigen så fick jag mig en spelupplevelse som var bra. Den här gången är det ett pusselspel som fick mig beroende i två veckor…

Mr Driller handlar om en ful liten figur som får för sig att rädda världen från pastellfärgade block som kommer upp ur marken. En typisk jättebra historia som skaparna, Namco, hade kunnat vara utan. Man är som sagt den här fula gubben som har det vackra namnet Susumu. Han är utrustad med en rymddräkt som ser ut som en pyjamas och en väldigt behändig superborr. De redan nämnda blocken är utplacerade i färdiga banor som man sedan ska borra sig igenom. Alltså placeras man högst upp på dem och ska ta sig ner till botten. Det är faktiskt inte så enkelt som det till en början ser ut att vara.

Det finns olika typer av lägen att borra sig igenom. Vissa är på tid att klara kortare banor. Sedan har vi att man ska borra ett antal hundra meter ner och då behöver man lite extra syre som krupit sig in lite här och där i banorna. När man klarat något svårt så får man ett bonuskort på Susumus familj, typ.

Det som gör det här spelet bra är att det är utmanande, men ändå så enkelt. Det är pastellfärgat, men ändå bra. Det som är dåligt är att grafiken inte är pixelsprakande, ljudet lite väl tjatigt och det finns inget egentligt djup. Jag kan dock tänkta mig att om en vän har spelet och man börjar jämföra tider på time attack-läget så kan det här spelet hålla i månader. Har man inga vänner med spelet som jag så höll det två veckor på pendeltåget (ca 10 timmars spelande) innan jag tröttnade.

Det är definitivt värt de 120kr jag betalade för det och jag kommer säkerligen blocka fram det igen när jag känner ett sug för riktigt bra pusselspel. Litet bildgalleri på spelet hittar ni på Gamespot (som för övrigt är en riktigt trevlig sida).

Sammanfattning
Köpvärd: Ja
Riktpris: 100 SEK
Kommentar: Hur kul som helst…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.