All I really need to know I learned from watching Star Trek

Den här boken är skriven av en Star Trek-nörd (Trekkie!) som heter Dave Marinaccio och kom ut 1994, mitt under när Star Trek: The Next Generation (TNG) visades i USA. Boken handlar om värderingar, tips och lite annat som Dave har tagit ut Star Trek: The Original Series (TOS) och då främst med Kapten Kirk och Spock. Det flyger (haha) även in lite från TNG i hans tips. Den engelska inbundna boken är på lättlästa 130 sidor, men den har en förkärlek till att aldrig vilja vara uppslagen. Man får alltså utnyttja all kraft man har i armarna för att orka hålla upp den och så på så vis är den mycket svårläst.

För att uppskatta boken ska man ha sett de klassiska avsnitten av TOS, de sex första filmerna samt några avsnitt av TNG. Nu har jag inte sett de sex första filmerna, men jag har sett några TOS-avsnitt. Ska jag vara helt ärlig är det mer någon slags nostalgi med TOS än att det är bra, men Dave har skällt ut mig efter noter om han hade kunnat förstå detta.

Roligaste tipset jag kunde hitta i boken som satte sig kvar var om att aldrig ha en röd tröja. Det slutar nämligen alltid med problem och så drar han en historia om de två gånger han någonsin burit en röd tröja. Det har inte varit bra dagar. Sedan babblar han vidare om Kapten Kirk…

Så, ska man köpa boken? Var kan man köpa boken? Gillar du Star Trek är det ett billigt nöje att läsa den här boken. Den tillför inte mycket men är lättsamt underhållande. Jag fick den av min älskade flickvän i julklapp som födelsedagspresent (jag var trött när jag skrev inlägget) och hon hade hittat den i bokhandeln på KI där hon pluggar och kassören hade tittat lite konstigt och kläckt en knäpp fråga. Därför rekommenderas en svensk Internetbutik för den är inte så svår att hitta. Det finns dessutom en uppföljare som heter All The Other Things I Really Need To Know I Learned From Watching Star Trek: The Next Generation. Är man lite nyfiken om den kan man läsa mer här.

Sammanfattning
Köpvärd: För vissa
Riktpris: Vet ej
Kommentar: Kul för Star Trek-nörden

2 kommentarer

  1. Du fick den faktiskt i födelsdagspresent och inte i julklapp, om man ska vara petig :P Den knäppa frågan var om jag verkligen trodde på det som står i boken.. Älskar dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.