Brothers: A Tale of Two Sons [PS3]

Det var inte igår som jag skrev om TV-spel, men nu kände jag för det igen!  Brothers: A Tale of Two Sons är ett spel som utvecklades av Starbreeze när de försökte hitta något annat än AAA-spel. Det var för att de inte kunde överleva annars. Man tog in Josef Fares, då filmregissören, men nu utvecklar han mest spel. Han fick det här att bli riktigt bra!

Brothers handlar om två syskon som har en bortgången mor. En dag blir deras pappa sjuk och en läkare/medicinman säger åt dem att hämta något läkemedel i mitten av ingenstans. Nu ska bröderna ut och hitta detta och du ska styra dit dem.

Det är lite intressant styrning. Du använder thumb-sticksen för att styra vardera brorsa och L2- & R2-triggersknapparna. Det är allt, men ändå helt okej styrning. Jag svor nog aldrig över styrningen i spelet och var med andra ord riktigt nöjd med den.

Men eftersom kontrollen och spelet är lätt, är det storyn som är huvudanledningen att spela spelet. Grafiken är bra, men du kommer aldrig få någon överraskning och ljuddesignen är stämningsfull och passar väl in. Spelet är dessutom väl anpassat för stressade små-barnföräldrar och efter läggning av barn vid åtta så är du klar med spelet innan midnatt. Jackpott!

Ska vi prata lite tråkigheter med spelet är pusselbitarna löjligt lätta och du känner aldrig en utmaning i spelet. Sedan laggar grafiken lite, fast det inte ser avancerat ut och språket i spelet är väldigt fånigt.

Sammanfattning
Tre plus:
  • Bra story som berör
  • Styrningen är annorlunda men fungerar väl
  • Enkelt och du är snabbt klar med det utan att storyn blir lidande
Tre minus:
  • Lite väl enkelt
  • Grafiken laggar lite till och från på PS3
  • Låssasspråket som talas är ganska intetsägande
Köpvärd: Japp!
Riktpris: 99 SEK
Kommentar: Ett spel man bör spela!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.