Jag blev sedan mitten av januari villaägare och därmed fick vi en trädgård. Jag tänkte skriva här på bloggen så att jag nästa år kan följa upp vad det är som vi har odlat. Tomten är på ungefär 1000 kvadratmeter och 48 av dem ska bli trädgårdland.

Nu har jag ingen innanbild mer än mäklarbilden men den är ganska felaktig och kan faktiskt till och med vara när de förra ägarna köpte huset.

tradgard-maklare

Hur som helst så vad jag hunnit i trädgården är:

  • Kratta upp att skräp (för de hade smällt av ordentligt med fyrverkerier)
  • Kratta upp löv, gräs m.m.
  • Klippt ned perenner och rensat ogräs i rabatterna på framsidan

Därefter påbörjades ett av alla projekt. 48 kvadratmeter trädgårdsland! Tanken är att vända allt gräs upp och ned. Låta frostiga nätterna spränga lerjorden lite. Sedan gå lös med en grep för att ta bort alla grästuvor.

Första arbetsdagen så fick jag ta bort gamla stockar och sådant, så efter den dagen såg det ut så här:

tradgard-helg1

En vecka senare hann jag gräva klart:

tradgard-helg2

Av de gamla träramarna gjorde jag en ny trädgårdskompost som jag fyllde med allt jag hade räfsat ihop:

nykompost

Sedan kom varmkomposterna Biokub också till oss och de fick monteras ihop. Hade läst på en blogg om att den verkade bra. Gallret i botten var verkligen klurigt och tycker det känns lite osäkert, men det kommer nog gå finfint!

varmkompost